Környezetvédelem

Az akkumulátor veszélyes hulladéknak minősül, mert ólmot és savat tartalmaz. Emiatt nem szabad normál hulladékként eldobni, hanem külön eljárásban kell részesíteni. A bennük lévő sav és ólom nem juthat a környezetbe annak károsítása miatt. A sav károsíthatja a bőrünket, vagy megmérgezheti ivóvizeinket. Az ólom pedig nehézfém, ami a szervezetbe jutva fejti ki káros hatását és ólommérgezést okoz.

Akkumulátorok környezettudatos elszállítása

Az elhasználódott, tönkrement akkumulátor veszélyes hulladéknak számít. Fontos azonban tisztáznunk, hogy a hulladék nem egyenlő a szeméttel, azaz újra lehet hasznosítani. A veszélyes hulladéknak minősülő, háztartásunkban előforduló termékeket nem szabad a többi háztartási szemét közé dobni, mert súlyosan károsítják a környezetet.

A tönkrement, elhasználódott akkumulátorokat gondosan elzárva helyezzük el addig, amíg nem tudjuk átvevőhelyre szállítani. Az akkumulátor erős savtartalma miatt súlyosan károsíthatja a talajvizeket, és az emberi bőrre is veszélyt jelent. Ólomtartalma miatt pedig erősen toxikusnak számít, mely szervezetünkbe jutva károsíthatja érrendszerünket, immunrendszerünket. Az ólom újrahasznosítása miatt a használt akkumulátorok feldolgozása igen nyereséges munkafolyamatnak számít.

Ha akkumulátora elhasználódott, keressen átvevőhelyeket, kereskedőket, akik biztonságban elszállítják és újrahasznosítják a benne lévő értékes fémeket a fogyó nyersanyagkészletek miatt!

Győződjön meg róla Ön is, hogy akkumulátora biztosan használhatatlan-e, mielőtt elszállítja! Kérje cégünk szakmai segítségét régi akkumulátora vizsgálatában, karbantartásában!