Twitter
Tweets by csorbaakku
Facebook
Google+
Pinterest
Youtube
Flickr

Akkukról általában

Olvassa el az alábbi leírást az akkumulátorokról!


Fontos dolgok amiről érdemes tudnunk, ha akkumulátorról van szó.

Az akkumulátor feladata, hogy elektromossággal lássa el az autót. Az akkumulátort tölti az autó, így álló helyzetben is kapunk elektromos áramot vissza a telepektől.

Az akkumulátor ellenőrzése minden évszakban ajánlatos, de főleg a téli léhűlésnél szokott ez nagyon időszerű lenni. Az ellenőrzés alatt az elektrolit szint ellenőrzését értjük. Ha látjuk, hogy a sav szintje túl alacsony akkor desztillált vízzel lehet az akkumulátort után tölteni. Általában a lemezek felett 15 mm-ig kell ioncserélt vízzel feltölteni.

Fontos figyelmeztetés, Nehogy kénsavat töltsön utána!

A telepeket szárazon és lehetőleg tisztán illik tartani és a kivezetőket bizonyos időnként zsírral kell bevonni. A keletkezett savasodásokat a sarukon el kell távolítani. Ezt tömény mosószeres vízzel tudjuk a legegyszerűbben megtenni. Ezután be is kell kenni a sarukat szilikonzsírral. Gyakran ellenőriztessük a villamosságiakkal gépjárművünket, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket.


Akkumulátor Ki és beszerelése

 • Az akkumulátor kiszerelése előtt állítsa le a motort és kapcsoljon ki minden fogyasztót az autóban.
 • Mindig, előbb a mínusz és utána a pozitív saruról oldja le a kábelt. A csavarokat teljesen lazítsa le. Nem szabad durván ütni vagy feszíteni.
 • Fontos, hogy a szerelés közben ne zárja rövidre az akkumulátort mert tönkremehet tőle. Vagy akár balesetet is okozhat.
 • Ha kilazította a csavarokat utána emelje ki a helyéről az akkumulátort.
 • Ezután tegye be az új telepet a kialakított helyére majd rögzítse alaposan.
 • Ha az akkumulátor bekerült a helyére, ezután távolítsa el a pólusokat védő műanyagokat. Ezután először a pozitív sarut csatlakoztassa, majd utána a negatívat.
 • A pozitív sarut takarja le a védő sapkával, hogy megelőzze a rövidre záródást.


Akkumulátor feltöltése

Minden esetben egyenárammal szabad csak az akkumulátort tölteni. A telep és a töltő megfelelő végződéseit kell összecsatlakoztatni. A készülék bekapcsolása ezután történhet, ha már minden csatlakozó a helyén van. A töltés befejezésekor a töltő jelzi, hogy befejezte a töltést. Ekkor kapcsolja ki a töltőt és szerelje szét a csatlakozásokat.

A töltéskor az áram nagysága: Általában a kapacitás tizede ajánlott. Pl: 44Ah:10=4,4 legyen a töltőáram. Az akkumulátor akkor van feltöltve ha a savsűrűség és a feszültség 2 órán át nem emelkedik. Ha feltöltötte, utána mindig ellenőrizze a szintet és ha kell töltse fel ioncserélt vízzel.

Az akkumulátor töltése alatt gondoskodjon, hogy a helység jól szellőzzön, mert durranógáz keletkezhet.


Akkumulátor töltése közben tilos és balesetveszélyes:

 • Dohányozni és nyílt lángot használni
 • A kivezetőket fémtárggyal rövidre zárni
 • Szigeteletlen szerszámokat használni
 • Terhelővillás mérést végezni
 • Kábelsarut szerelni


Az akkumulátortelepek Tárolása

A nem használt telepeket fagymentes és nedvességtől mentes helyen kell tárolni. Hosszabb idő alatt, használat nélkül az akkumulátor lemerül, ezért időközönként ellenőrizni kell az állapotát. És amennyiben szükséges újra kell tölteni a töltésnél leírtak figyelembe vételével.

 

Néhány gondolat az általunk forgalmazott akkukról :

 

Banner Akkumulátor:

A Banner cég már több mint 70 éve gyárt kimagasló minőségű akkumulátorokat. Így méltán vált a gyártás jelképévé ez a Bika a logóban. Ez az osztrák cég nemzetközileg is elismert akkumulátor gyártó, aki többek közt az Audi, BMW, VV,és Man részére is szállít. A Banner termékei a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is jó teljesítményt nyújtanak. Legyen akár a legzordabb tél vagy a legnagyobb meleg, forró nyár.

A Perion akkumulátor:

Ez a gyártó Magyarországon kezdett el ezzel a termékfajtával foglalkozni 1893-ban. Jogelődje a Tudor gyár Budapesten működött és a Varta tulajdonában volt 1945-ig. Ezután szovjet tulajdonban volt, amíg 1981-ben nem önállósodott. Ezután jó nevet vívott ki a piacon és megőrizte vezető pozícióját. Sok gyár beszállítójaként ma is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Folyamatos minőségi ellenőrzéssel garantálják akkumulátoraik magas színvonalát, amelyet a független szervezetek is megerősítenek.

 

Varta :

A Varta termékeiben látszódik a német precizitás. Magas szinten és teljesen automatizálva történik a gyártás. Már több mint 100 éve gyártanak akkumulátorokat. A minőségbiztosítása révén, egész Európában egységesen megköveteli a színvonalat. Sok autógyár eleve ezzel az akkumulátorral szereli az autóit. Pl : Ford, Volvo gépkocsik is ezzel készülnek. A Varta akkumulátorok jó minőségüket a szigorú gyártási sztenderdek betartásának köszönhetik. Itt érdemes megemlíteni a BS EN ISO 9002, a QS 9000 és a DIN 14.001 szabványokat. Bármilyen autóhoz is keres akkumulátort a Varta tud olyat, amire szüksége van. A nálunk forgalmazott Varta Blue Dynamic akkuk, gondozásmentes és zárt rendszerű akkumulátorok.

Az általunk forgalmazott Varta Blue Dynamic akkuk teljesen gondozásmentes zárt rendszerű akkumulátorok.

 

Hogyan válasszunk új akkumulátort?

Az alábbiakban felsorolunk néhány szempontot, természetesen a megfelelő kapacitáson túl, amivel megkönnyítjük a döntését:

 1. Ha az autóakkumulátor meghibásodására gyanakszunk, mindenképp kérjük ki szakértő véleményét is az akkucsere előtt, mert nem minden esetben az akkumulátor felelős a hibáért.
 2. Figyeljünk, hogy az új akkumulátor ugyanakkora legyen, mint a régi, valamint arra is, hogy polaritása megfelelő legyen.
 3. Jól nézzük meg, milyen akkumulátort választunk, mert az indítóáram információt többféle szabvány szerint tüntetik fel az akkukon.
 4. Legyen korszerű az akkumulátorunk, mert ezek nem igényelnek karbantartást, kevesebb a kipárolgásuk és jobb a teljesítményük is.
 5. Mindig kérjük szakértők segítségét a beszerelésnél is, így megelőzhetjük a szakszerűtlen beszerelésből adódó problémákat.

Nálunk mindenki megtalálja a gépjárművének megfelelő minőségi akkumulátort. Igény szerint kiszállítjuk és be is szereljük a kiválasztott akkumulátort, ha nem tud dönteni, akkor is szívesen segítünk!

Keressen minket és nem lesz gondja az akkumulátorra!

 

A motorkerékpár akkumulátorok téli tárolása

A motorkerékpár akkumulátorok téli tárolása

Akinek van motorkerékpárja, bizonyára azt szeretné, hogy annak akkumulátora is sokáig használható legyen. Az akkumulátorok téli tárolásának van néhány szabálya, amit nem árt betartani, ha azt szeretnénk, hogy akkumulátorunk a lehető legtovább életképes maradjon. Ehhez szeretnénk az alábbiakban egy kis segítséget nyújtani.

A legkörültekintőbben akkor járunk el, ha a motorkerékpárból kiszereljük az akkumulátort és a lakásban vagy a fűtött garázsban tároljuk. Természetesen emellett biztosítanunk kell azt is, hogy a téli hónapokban folyamatosan feltöltött állapotban legyen. Minél kevésbé van feltöltve, annál rövidebb lesz a motorkerékpár akkumulátor élettartama.

Ennek megoldására lehet kapni különböző csepptöltőket, amik által mindig fel lesz töltve az akkumulátor. Ha olcsóbb megoldást szeretnénk, akkor hagyjuk a motorkerékpárban az akkumulátort, viszont ebben az esetben arra figyeljünk, hogy 1-2 hetente járassuk meg a motort, hogy az akkumulátor feltöltődhessen.

Ha lecserélné motorkerékpár akkumulátorát, ne habozzon, keressen minket bizalommal!

 

Az akkumulátor karbantartása

Az akkumulátor karbantartása

A legtöbb autóalkatrészhez hasonlóan, az akkumulátor élettartamát is nagyban befolyásolja a rendszeres karbantartás, mellyel nem csupán hosszabb használhatóságot, de jobb teljesítményt is elérhetünk. Alapvetően az akkumulátor rendszeres karbantartásának elmulasztása és figyelmen kívül hagyásának a következménye, hogy nem töltődik megfelelően a rendszer, majd kimerül.

Néhány egyszerű ellenőrzési és karbantartási művelettel mi is meghosszabbíthatjuk autónk akkumulátorának működési idejét, valamit megfelelő időközönként hasznos járművünk állapotát szakemberrel is ellenőriztetni.

 • Folyadékszint ellenőrzése: Ez a folyamat az akku tetején lévő töltőnyíláson keresztül elvégezhető. Abban az esetben ideális a szint, ha éppen ellepi az akkumulátorlemezeket.
 • Kábelsaruk ellenőrzése: Típustól függetlenül a saruk és az akkumulátorpólus érintkezési felületének korrózió- és szennyeződésmentesnek kell lennie.
 • Savsűrűség mérővel való ellenőrzés: A savsűrűség mérő eszközt bármelyik autósboltban beszerezhetjük, és segítségével ellenőrizhetjük az akkumulátor állapotát.

További hasznos információkért és bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal és kollegáink készséggel állnak rendelkezésére!

 

A Banner autó akkumulátorok

A Banner autó akkumulátorok

A tulajdonosok az autó akkumulátorválasztása során igazi kihívás elé vannak állítva, hiszen a mai széles piaci kínálatnak köszönhetően számos gyártó kínál minőségi és innovatív lehetőségeket az érdeklődők számára, valamint gyakori jelenség, hogy mivel minden gépjármű más adottságokkal és tulajdonságokkal rendelkezik, nem alapozhatunk mások tapasztalataira feltétel nélkül. A sikeres akkumulátorválasztást azonban megkönnyítheti, ha tájékozódunk a gyártók termékjellemzőiről, valamint a márka hírnevéről.

A Banner cég akkumulátorai 1937 óta bizonyítanak a fogyasztók számára és megbízhatóságuknak köszönhetően napjaink egyik vezető márkái közé tartozik. Az alapítás óta folyamatosan fejlődő és újító vállalat elsődleges célja, hogy ügyfelei igényeit maximálisan kiszolgálja és hosszantartó, biztonságos megoldást kínáljanak az automatizált korszerű gyártósoron előállított akkumulátoraival, melyeket szigorú minőségirányítás és környezetvédelmi szempontok betartása is jellemez.

Válasszon Ön is minőségi és megbízható Banner akkumulátort gépjárművébe, melyekről bővebb tájékoztatásért tekintse meg weboldalunk információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Hogyan kíméljük autónk akkumulátorát?

Hogyan kíméljük autónk akkumulátorát?

Az akkumulátor a gépjármű egyik alapberendezése, így ha az lemerül, meghibásodik, vagy tönkremegy, igen nagy költségekkel járhat szervizelése, cseréje. Az akkumulátort főleg a hidegebb időben tudjuk kímélni, mert ilyenkor van nagyobb terhelésnek kitéve. Néhány aprósággal azonban ilyenkor is megóvhatjuk autónk akkumulátorát, elkerülve ezzel az idő előtti meghibásodást.

Érdemes autónkat mindig garázsban parkolni, így hideg időben sem hűl ki teljesen az akkumulátor és nem kell sokáig pörgetni a motort, hogy bemelegedjen. Fontos mindig tisztán tartani az akkumulátort, el kell távolítani a zsírt, a szennyeződéseket és az oxidációt, melyek gyengítik az akkumulátort. Mindig tartsuk tisztán az akkumulátor tálcát és ellenőrizzük, hogy az akkumulátor nem mozog-e, hiszen a kiömlő sav károsíthatja a motor többi részét is.

Ha Ön is szeretne minőségi és időtálló akkumulátort gépjárművébe, keressen fel minket! Mi házhoz szállítjuk, beszereljük és karbantartjuk akkumulátorát, ha szüksége van rá!

 

Mit árul el az autó akkumulátor címkéje?

Mit árul el az autó akkumulátor címkéje?

Egy hozzá nem értő ember számára nagy fejtörést okozhat megfejteni egy autó akkumulátorának címkéjét. Azonban a címke számos információt tartalmaz, melyek befolyásolhatják a későbbi használat mikéntjét, így érdemes tájékozódni választás előtt.

 

 

Milyen információkat tudhatunk meg?

 • Gyártó neve
 • Akkumulátor típusa, úgy, mint Perion 2000 A2262
 • Fajtája, például gondozásmentes
 • Elektromos paraméterek: V-névleges kapocsfeszültség, Ah- tároló képesség, MSZ és SAE szabvány szerinti hidegindítási áramérték, valamint az egységes termékazonosító kód (ETK)

Az autó akkumulátoroknak több típusa is létezik, attól függően, hogy milyen mértékű gondozást igényelnek. A karbantartást nem igénylő fajták jóformán megvásárlás után üzembe helyezhetőek, és csupán az elektronszintet kell ellenőrizni és a desztillált vizet utántölteni. E formának is vannak fokozatai, így karbantartásszegény és a karbantartásmentes változattal is találkozhatunk.

Megbízható forrásból szeretne autó akkumulátort vásárolni? Felkeltettük érdeklődését? Forduljon bizalommal cégünkhöz!

 

Tanácsok az autó akkumulátorának töltéséhez

Tanácsok az autó akkumulátorának töltéséhez

Az autó akkumulátora a motor egyik fontos részét képezi, mégis sokan nincsenek tisztában olyan alapvető dolgokkal, melyek segítségével nemcsak gördülékenyebbé, de gazdaságosabbá is tehetik az autó használatát.

Az egyik ilyen sarkalatos kérdés az akkumulátorral kapcsolatban, hogy milyen gyakorisággal szükséges feltölteni. Ennek a kérdésnek a megválaszolására egyrészt az autó típusa adja meg a választ, másrészt a jármű használatának gyakorisága. A mai modern járművek jellemzően nagyon sok energiát emésztenek fel, ha új típusú a kocsink, ezzel számolnunk kell. Télen a hideg jobban próbára teszi az akkumulátort, mint a nyári hőmérséklet. Az is gyorsabban meríti, ha gyakran rövidebb szakaszokon használjuk az autót.

Figyeljünk arra, hogy ne házilag barkácsolt eszközt használjunk a töltésre, töltés közben ne indítsuk be az autót és ne adjunk rá gyújtást. Ha nem automata a töltőnk, az áramot állítsuk be az akkumulátor szintjének negyedére.

Akkumulátorokkal kapcsolatos kérdéseivel, illetve minőségi termékekért forduljon hozzánk bizalommal!

 

Minőségi Varta akkumulátorok széles kínálata: Hogyan válasszunk?

Minőségi Varta akkumulátorok széles kínálata: Hogyan válasszunk?

A Varta gépjármű akkumulátorok már hosszú évek óta minőségi és hosszú élettartamot megbízhatóan biztosító megoldásokat jelentenek, azonban az ideális akkumulátorok kiválasztása során a felhasználóknak nincs könnyű feladatuk, hiszen számtalan kategóriában széles piaci kínálat várja az érdeklődőket.

Az autónk típusának és igényeinknek megfelelő Varta akkumulátor kiválasztása során érdemes figyelembe venni, hogy milyen kategóriába sorolható járművünk az akkumulátorról működtetett fogyasztók igényei szerint:

 • Kis kategóriás autók, alacsony energiafogyasztással: A Varta Black Dynamic akkumulátor család ideális választás lehet kiemelkedően jó ár-érték arányának köszönhetően.
 • Közép kategóriás autók, közepes energiafogyasztással: A Varta Blue Dynamic akkumulátor család kiváló és megbízható akkumulátorválasztást kínál.
 • Felső kategóriás autók, magas energiafogyasztással: A Varta Silver Dynamic akkumulátor család minden igényt maximálisan képes kielégíteni sok elektromos fogyasztó esetén is.

Minőségi és megbízható Varta akkumulátorok széles választékáért tekintse meg weboldalunk kínálatát, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendezésére!

 

Perion akkumulátorok széles választéka

 Perion akkumulátorok széles választéka

A Perion akkumulátorok már több évtizede jelen vannak a piaci kínálatban, melyet elsősorban a megbízható minőségnek köszönhetnek, amely által a legismertebb és legnépszerűbb magyar gyártmányú akkumulátorokká váltak. A Perion akkumulátorgyár az 1893-as alapítást követően a második világháború végéig a Varta tulajdonában volt.

A folyamatos innovációnak és korszerű fejlesztéseknek köszönhetően megbízható minőséget garantálnak a személygépjárművek és a haszongépjárművek területén a jellemző igényeket maximálisan kielégítve. A Perion akkumulátorok maximálisan megfelelnek a szabványelőírásoknak és környezetvédelmi elvárásoknak, melynek következtében tökéletesen felveszik a versenyt más európai gyártók termékeivel is. A termékkínálatban megtalálhatóak az átlag felhasználók és a luxuskategóriás gépjárművekhez optimális akkumulátorok egyaránt, valamint a haszongépjárművek működéséhez szükséges darabok is.

Válasszon minőségi és megbízható magyar gyártmányú akkumulátort gépjárműjéhez és tekintse meg Perion akkumulátor kínálatunkat, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Vegye észre, ha gyenge az akkumulátor!

Vegye észre, ha gyenge az akkumulátor!

Ha elég szemfülesek vagyunk és odafigyelünk néhány apró jelzésre, megelőzhetünk kellemetlen szituációkat, például, hogy egy utazás alkalmával az autópályán ragadunk.

Na de mik is ezek az apró jelek?

 • Az akkumulátor gyengeségét jelzi, ha egyre nehézkesebb az indítás.
 • Megnöveli a teljesítményt, mégis pislákolnak a fényszórók.
 • Az elektromos szervokormányos autókban kormányzáskor elnehezül a kormány, és a világítótesteken csökken a fény.
 • Az ablakemelőt ritkán használjuk, így nehezen vesszük észre, ha egyszer-kétszer lassabb, viszont ez is intő jel lehet.

Legyen szó bármilyen típusú gépjárműről, az akkumulátor gyengesége valamennyi autót érinti. Ha bármikor ilyesmit tapasztalna, érdemes szakemberrel felméretni, hogy mekkora a baj, mert nem biztos, hogy újat kell venni, de érdemes minden lehetőségre felkészülni.

Tekintse meg weboldalunk széles körű akkumulátor kínálatát, valamint ha gondja van akkumulátorával, bátran keressen fel minket, készséggel állunk rendelkezésére!

 

A minőségi Perion akkumulátorok

A minőségi Perion akkumulátorok

Szeretne vége olyan akkumulátort vásárolni, melyet nem kell állandóan lecserélni, feltöltögetni, hanem egyszerűen csak megbízhatóan, hosszútávon és nagy teljesítményen működik anélkül, hogy akadályozná a mindennapos tevékenységében? Nos, ennek megvalósításához nem kell egyebet tennie, mint felkeresnie minket. Rendeljen tőlünk olyan akkumulátorokat, tápegységeket vagy invertereket, melyekben garantáltan nem fog csalódni.

A Perion akkumulátorokról
A Perion akkumulátorok azok közé a termékeink közé tartoznak, melyekkel Ön is bebiztosíthatja az autója hosszú távú és megbízható működését, valamint megkímélheti magát és utasait a váratlan leállásoktól, balesetektől. A Perion akkumulátorok előnye, hogy a karbantartásmentes akkumulátorok közé tartoznak, tehát szinte egyáltalán nem igénylik a gondozást. Az ilyen típusú akkumulátorok elektrolitfogyása minimális, és önkisülési veszteségük is elhanyagolható.

Amennyiben ilyen akkumulátort szeretne autójába, keressen minket és vásároljon széles kínálatú Perion termékeiből!

 

Olcsó akkumulátor = rossz akkumulátor?

csorba akku aug

Sokan vélik úgy, hogy motorjuk csakis a legjobb akkumulátort érdemli. Ez mind rendben van, de nem mindegy, hogy a jó akkumulátor mennyibe kerül. Vannak drágább kategóriák is, de az olcsóbb akkumulátor nem feltétlenül jelenti azt, hogy annak minősége rosszabb lenne. Persze mindenkiben ott van a félelem, hogy hiába adott ki érte kevesebb pénzt, ha az nem működik rendesen, vagy idő előtt elhasználódik. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az olcsó akkumulátor nem mindig rossz akkumulátor!

Mi azért vagyunk, hogy motorjához a legmegfelelőbb készüléket ajánljuk, kedvező áron. Nálunk a kettő együtt jár, hiszen mi sem szeretnénk megtéveszteni a vevőt azzal, hogy a legdrágább akkumulátor a legjobb választás. Főleg a mai világban, amikor már mindennek ára van, és vásárlásai alkalmával mindenki a legkedvezőbb és ezzel együtt a legjobban kihasználható cikkeket szeretné megvenni. Ha akkumulátorról van szó, az olcsó szó semmiképpen sem jelenthet rosszat!

 Fontos számunkra, hogy mindig a piaci mércének megfelelően, ám olcsóbban kínáljuk termékeinket. Hiszen küldetésünk az, hogy a vevő elégedett legyen, és bizalommal ajánljon minket ismerőseinek is.

 

Ha mobil áramforrás kell – Banner akkumulátor

Ha mobil áramforrás kell – Banner akkumulátor

Egy faág leszakította a villanyvezetéket az utcában, amikor kitört a vihar, vagy télen ráfagyott a jég, és akadozik a szolgáltatás? Netán imád kirándulni, hajózni, vagy csak szeretne gyermekével úgy táborozni a kert végében, hogy közben nem kell bajlódnia a hosszabbítóval? A Banner akkumulátor ebben is segít!

A mobil akkumulátor nagy előnye, hogy nevéhez híven hordozható technológia, amely megkönnyít minden olyan élethelyzetet, ahol nehézkes az áramelérés. Nálunk többféle igényhez szabható, különféle típusú Banner akkumulátorokat találhat a kínálatban, amelyek nem csak váratlan élethelyzetekben bizonyulhatnak hasznosnak, hanem tervezett kirándulások során is fontos kellékek lehetnek. A mobil Banner akkumulátorok ezen kívül alkalmazhatóak elektromos kerekes székekben is, de ha napelemes technológiához tartozó panelhez csatlakoztatja, akkor sem fog csalódni.

Ha Ön sem szeretne váratlan helyzeteket, amikor áramra lenne szüksége, akkor válasszon Banner akkumulátort!

 

A meghajtó akkumulátorok használhatósága

A meghajtó akkumulátorok használhatósága

Az akkumulátorok ma már számos gépezet működésének alapját képezik, széleskörű felhasználásuk a piacon fellelhető igen sok típusnak köszönhető.

A meghajtó akkumulátor ciklusállóságot és folyamatos áramfelvételt és leadást biztosít. Ciklusállóságnak nevezhető a lemerítés és a feltöltés közötti időszak. Ha akkumulátora átlagosan van igénybe véve, akkor akár 500-600 ciklust is túlél.

Ez a típus számos elektronikai készülékhez használható, alkalmazható elektromos motorok meghajtására is. Elektromos motorok közé sorolhatóak a kerekesszék, csónakmotor, elektromos targoncák, emelőgépek és a különböző elektromos kisautók, használható továbbá golfautókhoz, sőt még lakókocsik folyamatos áramellátására is. Tehát, ha kikapcsolódásra vágyik, a szabadidős programokat megkönnyítheti és komfortosabbá teheti a meghajtó akkumulátorok segítségével.

Ha megbízható akkumulátorra van szüksége, nézzen körül weboldalunkon és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Mikor rossz egy akkumulátor?

Mikor rossz egy akkumulátor?

A komoly igénybevétel hatására minden akkumulátor meghibásodik előbb vagy utóbb. Ám nem mindegy, hogy ez a probléma éppen hol éri, ezért tanácsos a kezdeti jelekre odafigyelni, így megelőzhető a baj. Az akkumulátor karbantartása, rendszeres ellenőrzése is ajánlott. Egy rossz akkumulátorral nem csak az autót strapálja, de veszélyes is lehet.

Lássuk, milyen árulkodó jelek lehetnek, ha már rossz az akkumulátora?
•    Autó akkumulátora bizonyára elromlott, ha leveszi a töltőről és azt a jelzést kapja, hogy az eszköz nem érzékelte a töltést.
•    Valószínűleg zárlatos az akkumulátor, ha a cellák nem pezsegnek, ugyanis töltés után 12 órával ezt a pezsgést kell produkálnia az akkumulátornak.
•    Ha az eszköz 10 V teljesítményt mutat, akkor az akku zárlatos.
A használhatóság érdekében kerülje az olyan helyzeteket, hogy 4-5 hónapon keresztül használat nélkül, lemerült állapotban áll az autó akkumulátor. Ha nem használja, figyeljen oda arra, hogy legalább 3 havonta fel kell tölteni.

Bármilyen autó akkumulátor problémával bátran forduljon hozzánk, szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Miért érdemes új autóakkumulátort venni?

Miért érdemes új autóakkumulátort venni?

Az autóakkumulátor a gépjárművek egyik legfontosabb tartozéka, ez működteti a jármű teljes elektromos rendszerét.

Az újonnan vásárolt autókba gyárilag a lehető legkisebb autóakkumulátort teszik, azzal a céllal, hogy a garancia lejáratáig még éppen működőképes maradjon. Általában a gyári akkumulátor 3-4 évet ki szokott bírni, de a harmadik évben már egyre nagyobb a kockázata annak, hogy feladja a szolgálatot. Szerencsére az autóakkumulátorok foglalata úgy van kiképezve, hogy idővel nagyobb akkumulátort is bele tudjunk helyezni.
Innentől kezdve több választásunk is lehet, márkától, mérettől, illetve teljesítménytől függően. A nagyobb akkumulátort is fel tudja tölteni a generátor, hiszen ennek gyakorlatilag mindegy, hogy mekkora akkumulátort kell feltölteni.
Nézzen körül weboldalunkon, és forduljon hozzánk bizalommal, szakembereink készséggel állnak rendelkezésére, hogy megtalálja az Ön gépjárművébe és az Ön igényeinek leginkább megfelelő autóakkumulátort!

 

Hogyan bánjunk a motor akkumulátorokkal?

Hogyan bánjunk a motor akkumulátorokkal?Annak érdekében, hogy motor akkumulátorunk hosszú életű legyen, megfelelő karbantartásra van szükség. Az egyes gyártók vállalnak garanciát a termékeikre, de azok csak gyári meghibásodásokra vagy anyaghibákra vonatkoznak, a többi a helyes motor akkumulátor kezelésen múlik.

A motorkerékpár generátor töltése akkor optimális, ha 13,8V-14,2V között van. Amennyiben alatta van, az akkumulátor alultöltött lesz, és nem fogja elindítani a motort, míg ha fölötte van, túltöltött lesz és tönkre fog menni.

Ha üzemen kívül szeretnénk helyezni motorkerékpárunkat, van néhány hasznos tanács, amit érdemes megfogadni. A motor akkumulátort feltöltött állapotban vegyük ki és havonta egyszer töltsük fel az önkisülés miatt.

A savas akkumulátorok esetében figyelni kell a folyadék szintet, ha a helyzet úgy kívánja, akkor ioncserélt vízzel kiegészíthető motor akkumulátor folyadékszintje. Savat semmilyen körülmények között sem szabad beleönteni.

Ha betartja a legalapvetőbb tanácsokat, garantáltan hosszú életű lesz motor akkumulátora. Szakmai kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, nézzen szét online áruházunkban, vagy keressen minket elérhetőségeinken!

 

Mit érdemes tudni az autó akkumulátor élettartamáról?

Mit érdemes tudni az autó akkumulátor élettartamáról?

Az autó akkumulátorok képezik a gépjármű egyik fontos alkatrészét, hiszen nélkülük szinte semmilyen árammal működő berendezést nem tudunk használni. Az autó akkumulátorok átlagos élettartamáról megoszlanak a vélemények, egy azonban bizonyos: mi magunk is képesek vagyunk befolyásolni azt egy kis elővigyázatossággal.

Az akkumulátor a rendszeres használatból adódóan folyamatosan veszít teljesítményéből, de évközben a szélsőséges időjárás is amortizálja. Télen a nagy hideg miatt kell vigyáznunk, mert csökken az indítási képessége, ráadásul teljesen lemerült állapotban meg is fagyhat, nyáron a nagy meleget ugyanígy nem tolerálják ezek a szerkezetek. A teljes lemerítéssel szintén nem fogunk hozzájárulni az autó akkumulátor élettartamának meghosszabbításához, így mindig igyekezzünk időben feltölteni azt.

Kíméletes megoldás a terheléstől megóvni az akkumulátort úgy, hogy nem az önindítóval, hanem például a fényszórókkal melegítjük be reggelente. Rendszeres és teljes külső töltéssel szintén sokat tehetünk azért, hogy ne kelljen egyhamar lecserélni az akkumulátort, így évekkel meghosszabbíthatjuk az élettartamát.

Ha az Ön autó akkumulátora már kiszolgálta az idejét, nézzen körül nálunk, és bátran tegye fel kérdéseit munkatársainknak!

 

Mi az a gondozásmentes autó akkumulátor?

Mi az a gondozásmentes autó akkumulátor?

Az autó akkumulátorát ma már úgyis megválaszthatjuk, hogy a lehető legkevesebbet kelljen a karbantartásával foglalkozni. Ebben az esetben érdemes a gondozásmentes akkumulátorok mellett dönteni. De mit is jelent tulajdonképpen az, hogy az akkumulátor gondozásmentes?

Ezek a típusok jellemzően olyan lemezszerkezettel készülnek, aminek alacsonyabb az antimontartalma és kalciumötvözet is került bele. További újítás, hogy az autó akkumulátor lemezeit polietilén tasakokba helyezik, mindez pedig azt eredményezi, hogy kisebb a gázképződés és alacsonyabb lesz a vízveszteség is.

A gondozásmentes akkumulátor savval és árammal töltött akkumulátor, melynek nagy előnye, hogy használatával kiiktatható a rendszeres desztillált víz utántöltés és az elektrolitszint ellenőrzés. Ezekbe a modellekbe a zárt rendszer miatt nem kell desztillált vizet tölteni, minimális az önkisülési veszteségük és egyes típusaik feltöltött állapotban akár évekig is elállnak.

Felkeltettük az érdeklődését? Keressen minket és vásároljon korszerű autó akkumulátorokat!

 

Baleset megelőzési tanácsok autó akkumulátor cseréhez

Baleset megelőzési tanácsok autó akkumulátor cseréhez

Az autó akkumulátorok cseréjénél nagy gondot kell fordítani a baleset megelőzésére is. Ha betartja a biztonsági előírásokat, ezeket a baleseteket elkerülheti, azonban előfordulhat olyan szituáció, amikor véletlenül mégis bőrre vagy szembe cseppen a sav.

Ha sav kerül a szemébe, azonnal öblítse ki tiszta vízzel és még néhány percig folytassa ezt a műveletet. Minden esetben forduljon orvoshoz a szem kiöblítése után! Sav nyelése esetén szintén forduljon orvoshoz azonnal!

A sav bőrre vagy ruhára kerülése esetén savsemlegesítő anyaggal tudja lemosni és semlegesíteni, mielőtt nagyobb kárt okozna. A szappanlúg is megfelelő ehhez, majd mossa le bő vízzel bőréről vagy ruházatáról.

Az autó akkumulátor cseréjét a balesetek megelőzése érdekében mindig nyugodt körülmények között végezze! Kiváló minőségű és hosszú élettartamú autó akkumulátort szeretne? Nézzen körül kínálatunkban, és válogasson a legnagyobb gyártók termékei közül, vagy bátran forduljon hozzánk kérdéseivel!

 

Amit a Fordról és az akkumulátorokról tudni érdemes

Amit a Fordról és az akkumulátorokról tudni érdemesHenry Ford 1903-ban alapította meg a márkát, 11 társával együtt. Ekkor még nem gondolták, hogy a vállalat ekkora sikereket fog elérni. A Ford vállalathoz számtalan gépjármű tartozott már az évtizedek során, olyan neves márkák, mint a Lincoln, Volvo, Jaguar, Aston Martin és Mazda.

Széles körben terjeszkedett el, így nem meglepő, hogy sok gépjármű típusban találhatóak Ford alkatrészek, így akkumulátorok is. Minden gyártó más-más jellegzetességekkel ruházza fel az akkumulátorait, akár a formáját, kialakítását vagy teljesítményét vesszük alapul. Ebből kifolyólag, ha egy gépjárműben Ford akkumulátor található, szinte lehetetlen más típusú berendezéssel helyettesíteni.

Kínálatunkban számtalan márka akkumulátora megtalálható. Ford akkumulátoraink mind minőségiek és biztos forrásból származnak, hogy azt a megbízhatóságot és teljesítményt nyújthassák, ami alapvetően jellemzi a márkát. Ha Önnek is Ford akkumulátorra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Távol-keleti autója van? – Válassza a Rocket akkumulátorokat!

Távol-keleti autója van? – Válassza a Rocket akkumulátorokat! Ha Önnek távol-keleti gyártmányú gépjárműve van, például Toyotája vagy Hondája, tapasztalhatta, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen kiegészítőket, alkatrészeket vásárol az autóhoz. E téren az akkumulátorok beszerzésére is kiemelt figyelmet kell fordítani, az ideális, ha gépjárművéhez Rocket akkumulátort vásárol!

A Rocket akkumulátorok egyik legnagyobb előnye, hogy olyan hővédelmi rendszerrel rendelkeznek, aminek köszönhetően a szerkezetek ellenállóbbá válnak a meleggel szemben. Az innováció lényege, hogy miután gyártáskor a lemezekre felkerül az aktív anyag, azakkumulátor felületére olyan ellenálló réteget ragasztanak fel, ami a hővédelemért felelős.

A Rocket akkumulátorok kifejezetten a távol-keleti autókhoz lettek kifejlesztve, hiszen gyakori probléma volt az ilyen típusú gépjárművek esetében a túlmelegedés, de a fejlesztéseknek köszönhetően ez a probléma is megoldásra talált!

Ne feledje, távol-keleti gyártmányú gépjárművéhez csakis Rocket akkumulátort vásároljon! Rendeljen tőlünk bizalommal!

 

Hogyan kíméljük az akkumulátort télen?

Hogyan kíméljük az akkumulátort télen?Egy megbízható akkumulátor használatával az autó áramellátása egész évben, minden vezetés alkalmával biztosított. Mivel egy elektromos berendezésről van szó, az akkumulátor is reagál a különböző hőmérsékletváltozásokra, különösen a fagypont alatti mínuszokat sínyli meg. Télen, a megfelelő óvintézkedéseket megtéve gondoskodhatunk az akkumulátor megkímélt használatáról.

Mit kell tennünk annak érdekében, hogy az akkumulátor télen is jól teljesítsen, illetve ne menjen tönkre idő előtt? A hidegben csökken az akkumulátor teljesítménye, az autó nehezebben indul. Ezért fontos, hogy lehetőleg fedett, fűtött garázsban parkoljunk az autóval. Ha nem fontos, ne kapcsoljunk be minden készüléket, ami áramot fogyaszt és – ha tehetjük – a rövid távú autózásról mondjunk le télen. Töltsük rendszeresen, vagy használjunk csepptöltőt!

A rendszeres karbantartással, tisztítással, ellenőrzéssel is segíthetjük az akkumulátor jobb működését. Ha az akkumulátor 4 évnél már idősebb, akkor fogadjuk el, hogy lejárt az ideje és vegyünk újat!

 

Akkumulátor: tanácsok a téli, hideg időszakra

Akkumulátor: tanácsok a téli, hideg időszakraA tél nemcsak az embereket viseli meg, hanem az állatokat, növényeket és nem utolsó sorban a műszaki berendezéseket is, mint például a különböző járműveket. Utóbbiak esetében fokozott veszélynek vannak kitéve az akkumulátorok, ugyanis ebben az időszakban a hideg hatására akár a kapacitásuk kétharmadát is elveszíthetik, ami rendkívül kellemetlen helyzeteket okozhat, főleg egy hideg téli reggelen, munkába menet előtt.

Ahhoz, hogy az akkumulátor kibírja a mínuszokat és ellenálljon a havazásnak, nedves időjárásnak, még a komolyabb fagyok beállta előtt erősen ajánlott ellenőriztetni szakemberrel az állapotukat. Ez főként a négy évnél idősebb akkumulátorok esetében elengedhetetlen, ugyanis az ilyen korú berendezések már réginek számítanak, így fokozott kockázati tényezőkkel kell számolni.

Természetesen nemcsak a szakemberek tehetnek az akkumulátorok téli tartósságáért, hanem a járművek tulajdonosai is, mégpedig a pólusok, valamint a kábelek ellenőrzésével és tisztításával.

Ha további információkra lenne szüksége az akkumulátor védelmével kapcsolatban, vagy új berendezésre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Mi a teendő az akkumulátor állagmegóvásával kapcsolatban télen?

csorba akku.hu.18.01A téli hideg rossz hatással van sok mindenre, ez alól az akkumulátorok sem kivételek. Egy hideg téli reggelen az akkumulátor is megmakacsolja magát, az autó nehezebben indul, az állapotát pedig csak rontja, ha nem gondoskodunk róla megfelelően.

Az akkumulátorok téli állagmegóvása hozzájárul ahhoz, hogy az élettartamát meghosszabbítsuk, az állapotát szinten tartsuk. Ezért amennyire lehet, kerüljük az utcán parkolást, főleg nagy hidegben, mert megviseli az akkumulátort.

Jó tudni, hogy az akkumulátor pontosan mióta működik a kocsiban, hány éves, mert az idősebb darabok mér könnyebben feladják egy hideg reggelen. Ha az akkumulátor már betöltötte a 4 éves kort, akkor gyakrabban számíthatunk nehézkes működésre, fel kell készülni az esetleges cserére is.

A folyamatos töltés is az akkumulátor téli állagmegóvásának része, a téli tárolás alatt ezért rendszeres időközönként ajánlott tölteni, vagy csepptöltővel gondoskodni a töltöttségi szintről.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és tudjon meg további részleteket az akkumulátor téli állagmegóvásáról!

 

Télen kevesebbet használja gépjárművét? Ne feledkezzen meg az akkumulátorokról!

Télen kevesebbet használja gépjárművét? Ne feledkezzen meg az akkumulátorokról! Minden gépjármű tulajdonos szeretné megóvni autóját a szélsőséges időjárástól, így vannak olyanok, akik extrém hidegben mellőzik használatukat, ráadásul téli időszakban a gépjármű többet is fogyaszt, vagyis ennek köszönhetően anyagilag is jól járnak ezek az autósok. Ám sokszor nem vesznek figyelembe a tulajdonosok egy fontos tényezőt, mégpedig az akkumulátorokat, ugyanis, ha sokáig áll a jármű a hidegben, előbb vagy utóbb az akkumulátorok tönkremennek a motorházban.

Szerencsére ez ellen nagyon egyszerű védekezni, mégpedig úgy, hogyha nem használja néhány napig az autót, kiveszi belőle az akkumulátort és ideális hőmérsékletű helyiségben tárolja, így például a kocsi lefulladása, egyéb műszaki meghibásodása is elkerülhető. Az akkumulátor kiszedése főleg akkor ajánlott, ha az autó az utcán vagy olyan helyen parkol, ahol nincsen kellően védve, ugyanis így még fokozottabb a kockázat az akkumulátor állapotát illetően.

Gondoskodjon mindig akkumulátora megfelelő tárolásáról, így meghosszabbíthatja élettartamát! Ha további kérdés merülne fel vagy vásárolni szeretne, forduljon bizalommal szakértő csapatunk munkatársaihoz!

 

Honnan vehetjük észre, ha a motorkerékpár akkumulátor cserére szorul?

Honnan vehetjük észre, ha a motorkerékpár akkumulátor cserére szorul?Már régóta használatban van motorja akkumulátora? Szeretné tudni, még mennyi ideje van hátra az alkatrésznek, és mikor érdemes új motorkerékpár akkumulátorok megtekintésébe kezdenie? Íme, néhány tanács, melyeknek köszönhetően még időben felismerheti a közelgő végkimerülést!

A motorkerékpár akkumulátorok működőképessége élesben tesztelhető a legegyszerűbben. Ha az alkatrész nem forgatja meg az indítómotort, esetleg már a főtengelyt sem képes, akkor elkezdhetünk gyanakodni.

A hibákat rengeteg tényező okozhatja, például a sok ideig tartó, töltés nélküli tárolás, ami szulfátosodáshoz vezethet. Ezen kívül a motorkerékpár akkumulátorok túl is töltődhetnek, valamint vészesen átforrósodhatnak, esetleg folyadékot ereszthetnek.

Mivel óvhatjuk meg mégis az akkumulátort? Ha nem tároljuk sok ideig töltés nélkül, illetve töltéskor mindig helyesen csatlakoztatjuk, akkor a szellőzőcsövek rendszeres ellenőrzése és a megfelelő anyagokkal való felöntögetése mellett könnyen kicsiholhatunk egy kis extra életenergiát az alkatrészből.

Ha szeretne még tippeket kapni, esetleg új és időtálló motorkerékpár akkumulátor után nézne, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!