Tölthető elemek

Raver Akkumulátor ( tölthető elemek )

Típus
Tulajdonságok
Ceruza LR6
2700 mAh AA
Ceruza LR6
2500 mAh AA
Mikró Ceruza LR3
1000 mAh AAA

GP Akkumulátor ( tölthető elemek )

Típus
Tulajdonságok
Ceruza LR6
800 mAh/AA
Ceruza LR6
1300 mAh/AA
Ceruza LR6
1800 mAh/AA
Ceruza LR6
2700 mAh/AA
Mikró Ceruza LR3
850 mAh/AAA
Mikró Ceruza LR3
950 mAh/AAA
Mikró Ceruza LR3
1000 mAh/AAA

A tölthető elemek jellemzői

Elemeket a mindennapjaink során számos használati tárgyunk működtetéséhez alkalmazunk. A tölthető elemekben visszafordítható kémiai reakció játszódik le, így használatuk többszöri alkalommal, töltés után megismételhető.

Olyan készülékekben érdemes tölthető elemeket használnunk, melyek nagy teljesítményűek és gyakran használjuk őket. Nem érdemes például egy faliórába tölthető elemet tennünk, hiszen az több évig is működőképes lehet egy sima alkáli elemmel.

A hőmérséklet növekedésével a tölthető elemek önmerülő folyamatokon mennek keresztül, így hosszabb használat előtt mindig érdemes maximálisan feltölteni őket. A ma használatos újabb típusú tölthető elemeket már nem kell teljesen lemeríteni töltés előtt. Napjainkban a tölthető elemek és akkumulátorok túltöltés elleni védelemmel vannak ellátva, így nem kell az órát nézni, hogy mennyi időre raktuk fel őket töltőre.

Az elemek és akkumulátorok veszélyes hulladéknak számítanak, így elhasználódásuk után ne a kommunális hulladékok közé dobjuk őket, hanem erre kijelölt hulladékgyűjtőkbe.

Ha Ön is szeretne tartós használatra tölthető elemet vásárolni, tekintse meg webáruházunk széles kínálatát!